De Buorren Twa

Vakantie Appartementen Paesens

In de omgeving

Apartement 2D
Fietsvehuur

U kunt nu ook bij de Buorren Twa fietsen huren, voor een dagje, een paar dagen of voor uw hele vakantie. Natuurlijk gaan onze gasten voor maar ook gasten uit Paesens-Moddergat en omstreken kunnen bij ons een fiets huren. Wij komen die dan zelfs in overleg brengen als dat nodig is. De fietsen die we…

lees meer...
Mudflat walking
Wad wandelen

In de dorp is het een mogelijkheid om met Pat te gaan wad wandelen. Het is een leuk educatief tochje waar je een goed beeld krijgt van het natuur bij de zee.

lees meer...
Apartement 2B
Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog

Als u in Paesens uw hoofd boven de dijk uitsteekt kunt u Schiermonnikoog (recht vooruit) en Ameland (aan uw linkerkant) zien liggen. Voor een dagje naar Schiermonnikoog kunt u de veerboot in Lauwersoog nemen en voor Ameland gaat u via het veer in Holwerd. Beide eilanden hebben genoeg te bieden voor een heerlijke dag. Prachtige natuur, heerlijke restaurants en leuke winkeltjes. Voor jong en oud zijn er het hele jaar door evenementen en bezienswaardigheden.

Anjum
Anjum

De dichtstbijzijnde supermarkt en pinautomaat zit in Anjum. Verder zit er een ambachtelijke slager, een gezellig restaurantje (die ook in Paesens bezorgd) en een huisarts. Het dorp heeft een aantal beeldbepalende elementen zoals het stationsgebouw en het remisegebouw ( in 1937 opgeheven spoorlijn) Het dorp is makkelijk bereikbaar en ligt ook op de route als u naar Dokkum of Lauwersoog gaat.

Pieterburen
Pieterburen

Zeehondencreche Pieterburen ligt op iets meer dan 30 kilometer vanaf Paesens en is zeker de moeite van een bezoekje waard. Hier worden zieke of gewonde zeehonden weer opgeknapt en terug naar zee gebracht. Ook de zeehonden die wel eens gevonden worden bij Paesens, Schiemonnikoog en Lauwersoog worden opgehaald door de zeehondencreche. Naast de opvang is het centrum er ook opgericht om zoveel mogelijk onderzoek te doen en voorlichting te geven over de zeehonden. Buiten de zeehondencreche is Pieterburen ook een gezellig toeristendorpje waar u een lekker terrasje kunt pakken, of overheerlijk kunt dineren.

Dokkum
Dokkum

Een gezellige historische stad in de buurt van Paesens is Dokkum. Voor de meeste Nederlanders is Dokkum vooral bekend als de stad waar het keerpunt van de elfstedentocht plaatsvind. Toch heeft veel Dokkum echt veel meer te bieden. Dokkum is vooral een heel oude stad waar nog een hoop historie te vinden is. De geschiedenis van Dokkum kunt u vinden op wikipedia. Dokkum is een vestingsstad en er zijn veel bezienswaardigeden op de website www.dokkum.nl kunt u alle bezienswaardigheden zien en uitgebreide uit-agenda. U kunt er heerlijk winkelen, eten drinken en rondwandelen. Dokkum is zeker de moeite waard voor een gezellig dagje uit.

Lauweresmeer
Nationaal park Het Lauwersmeer

Nationaal park Lauwersmeer is een uniek gebied, omdat het vroeger een binnenzee was heeft het landschap zich op een bijzondere manier gevormd. Nu het gebied gesloten is met een dam en vloeit het zoute en zoete water niet meer in elkaar over. De uitgestrektheid en openheid maken dat het gebied voor veel dieren een prettig leefgebied is. Vooral vogels genieten er van het voedsel en de rust die het landschap ze bied. Zo overwinteren er of doen het gebied aan op doortocht tijdens de trek. De natuur van het Lauwersmeer bied daarom aan natuurliefhebbers en vogelaars een uitgelezen kans om volop te kunnen genieten. Toch is het Lauwersmeer niet alleen voor natuurliefhebbers aantrekkelijk. Watersport in alle vormen en maten kan hier ook uitstekend beoefend worden. Een kleine opsomming: zeilen sloepentochten windsurfen kite surfen vissen Verder zijn er recreatie gebieden aan het water waar gezwommen kan worden. Er zijn jachthavens en het Lauwersmeer vormt de toegang tot de rest van Friesland te water.

Apartement 2B
Vissers haven Lauwersoog bied toegang tot Unesco Wereld Erfgoed de Waddenzee

Lauwersoog is een echte vissershaven, met vissersboten, visafslag, visrestaurants maar het is ook de toegangspoort naar de Waddeneilanden en de Waddenzee. De veerdienst naar Schiermonnikoog, en de watertaxi geven u de mogelijkheid om vanuit Paesens een dagje naar Schiermonnikoog te gaan. Maar er zijn meer mogelijkheden voor een dagje uit zo zijn er boten waar u mee uit vissen kunt gaan, zeehondentochten, maar ook een tocht op een zogenaamde rescueboot waarmee u met hoge snelheid rond de boortoren en Engelsmanplaat wordt gevaren. Vanuit Lauwersoog kunt u diverse uitstapjes maken en dan weer heerlijk terugkeren naar de rust van Paesens – Moddergat.